![]() |
Kaşık Börek Çorbası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kaşık Börek Çorbasıçorba çeşitleri - çorba tarifleri - kaşık börek çorba nasıl pişirilir ![]() Kaşık börek çorbası malzemeleri 2 yumurta 1 ![]() 2 su bardağı un 250 gr kıyma 1 soğan Tuz Karabiber Çorba için 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 soğan 30 gr tereyağı 2 tatlı kaşığı domates salçası 1 domates 2 ![]() 5 su bardağı su 1 yemek kaşığı sebzeli çeşni Tuz Kuru nane Kırmızı pul biber Kaşık börek çorbası hazırlanışı Mantının hamurunu hazırlamak için, yumurta, su ve tuzu bir kapta çırpın ![]() Unu azar azar ekleyerek yoğurun ![]() Gerekirse un ilave edin ![]() büyüklüğünde bezeler yapın ![]() Üzerine nemli bez örterek 20 dakika dinlendirin ![]() Soğanı rendeleyip kıymaya ilave edin ![]() Tuz ve karabiberi ekleyip yoğurun ![]() Hamur bezelerinin her birini unladığınız mutfak tezgahında oklava veya merdane ile açıp bıçakla kareler kesin ![]() Ortalarına kıyma paylaştırıp kapatın ![]() Derin bir tencereye soğanı rendeleyip zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun ![]() Tereyağını ekleyin ![]() ![]() Domatesi rendeleyip salçayla birlikte kavurun ![]() Et suyunu ve suyu ekleyip kaynatın ![]() Sebzeli çeşni ve hazırladığınız mantıları ilave edip pişirin ![]() Tuz, nane ve kırmızı pul biberi ekleyip sıcak servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|