Fasulyeli Mantar Çorbası |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fasulyeli Mantar ÇorbasıFasulyeli Mantar Çorbası Tarifi - Fasulyeli Mantar Çorbasının Yapılışı Malzemeler 750 gr mantar 4-5 Tatlı kaşığı domates salçası Yarım soğan 200 gr kuru fasulye 1 Adet sarımsak 2 Tatlı kaşığı zeytinyağı Yarım çorba kaşığı tereyağı 4 Dilim ekmek Tuz, Karabiber Yapılışı En az 12 saat suda bekletip, şişirdiğiniz kuru fasulyeleri 5 su bardağı tuzlu suda 1 saat kadar haşlayın Mantarları temizleyin ve dilim dilim kesin Tavaya zeytinyağnı alıp, kızdırın Dilimlenmiş mantarları, doğranmış sarımsağı ve piyazlık doğranmış soğanı içine atıp, pembeleşene dek çevirin Salçayı da biraz ılık suyla ezerek ilave edin hazırladığınız bu malzemeyi haşlanmış fasulyenin içine katın Birlikte yumuşayana dek pişirin Tuzunu ve karabiberini ayarlayın Bu arada tereyağını küçük bir tavada kızdırın İçine ekmekleri koyup, iki yüzleri de altın sarısı renk alana dek kızartın Çorbayı kaselere boşaltın Kenarlarına ekmek dilimlerini koyarak servis yapın |
|