Barbunya Çorbası |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Barbunya ÇorbasıBARBUNYA ÇORBASI Malzemeler: - 7 yemek kaşığı tarhana, - 2 adet sivri biber, - ½ demet dereotu, - ½ su bardağı barbunya fasulyesi, - 2 diş sarmısak, - 3 yemek kayığı tereyağ, - 1 yemek kaşığı tuzot, - 1 çay kaşığı toz kırmızıbiber Yapılışı: Barbunyayı akşamdan ıslatıp haşlayın Süzün Tarhanayı tencereye alın Üzerine 4 su bardağı su ekleyin Biberleri ince kıyıp katın 1 yemek kaşığı tereyağ ekleyip devamlı karıştırarak pişirin Kıyılmış dereotu, fasulyeler ve ezilmiş sarmısakları ilave edin Tuz katın Kalan yağı tavada kızdırıp toz biberi ekleyin Çorbanın üzerine gezdirin Afiyet olsun |
|