![]() |
Barbunya Çorbası
BARBUNYA ÇORBASI
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemeler: - 7 yemek kaşığı tarhana, - 2 adet sivri biber, - ½ demet dereotu, - ½ su bardağı barbunya fasulyesi, - 2 diş sarmısak, - 3 yemek kayığı tereyağ, - 1 yemek kaşığı tuzot, - 1 çay kaşığı toz kırmızıbiber. Yapılışı: Barbunyayı akşamdan ıslatıp haşlayın. Süzün. Tarhanayı tencereye alın. Üzerine 4 su bardağı su ekleyin. Biberleri ince kıyıp katın. 1 yemek kaşığı tereyağ ekleyip devamlı karıştırarak pişirin. Kıyılmış dereotu, fasulyeler ve ezilmiş sarmısakları ilave edin. Tuz katın. Kalan yağı tavada kızdırıp toz biberi ekleyin. Çorbanın üzerine gezdirin. Afiyet olsun. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.