Dovga Çorbası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Dovga Çorbasıçorba çeşitleri - dovga çorbası nasıl pişirilir - çorba tarifleri ![]() Dovga çorbası malzemeleri 3 su bardağı yoğurt 1 yumurta 1 5 çorba kaşığı un2 çorba kaşığı kırık pirinç 1 su bardağı nohut Yarım demet ıspanak Yarım demet nane Yarım demet dereotu 6 su bardağı su Tuz Karabiber Dovga çorbası hazırlanışı Nohudu bir gece öncesinden ıslatın Ertesi günü bol suyla yıkayıp süzün ![]() Pirinci yıkayıp sıcak suda yarım saat bekletin Haşlayıp suyunu süzün Yeşillikleri temizleyip kıyın![]() Elenmiş un, yumurta ve yoğurdu çorbayı pişireceğiniz tencerede karıştırın ![]() Azar azar su ilave ederek pütürsüz bir kıvam elde edinceye kadar çırpma teli ile çırpın ![]() Tencereyi ocağın üzerine alın ve orta ateşte bir taşım kaynayıncaya kadar tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak pişirin Kısık ateşe alıp haşlanmış nohut ve pirinci ekleyin Pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin ![]() Kıyılmış yeşillikleri ilave edip bir taşım daha kaynatın Ocaktan alıp tuz ve karabiberle tatlandırın Servis kaselerine paylaştırıp sıcak servis yapın
|
|
|
|