Çok küçükse 7-8 adet, büyükse 3 adet istridye mantarı
2 diş sarımsak
1 fincan sirke
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı et suyu
hazırlanışı
İstridye mantarlarının sapını atıp geri kalanı küçük küpler halinde doğrayın
Meyane yapmak için küçük bir çorba tenceresine sıvı yağı koyun, kızınca unu ekleyin ve hafif rengini değiştirip kokusu çıkana kadar kavurun
Et suyunu ekleyin, kaynayınca doğradığınız mantarları ekleyin ve yumuşayana kadar haşlayın Suyu yoğunlaştığı zaman bir miktar sıcak su ekleyin ve kıvamını ayarlayın
Bir tavada tereyağını iyice kızdırın ve kırmızı biberi ekleyin, ocaktan alın
Sarımsakları bir miktar tuzla ezin ve sirkeyle karıştırın
Çorbayı tabaklara koyun Üzerine kırmızı biberli yağı gezdirin En son olarak sarmısaklı sostan arzu ettiğiniz miktarda ekleyin
Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.
Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.
IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.