| Prof. Dr. Sinsi |
06-27-2012 11:22 PM |
Mantardan İşkembe Çorbası
Mantardan İşkembe Çorbası
içindekiler
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
- 1.5 yemek kaşığı un
- Yarım fincan sıvıyağ
- Çok küçükse 7-8 adet, büyükse 3 adet istridye mantarı
- 2 diş sarımsak
- 1 fincan sirke
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 su bardağı et suyu
hazırlanışı
- İstridye mantarlarının sapını atıp geri kalanı küçük küpler halinde doğrayın.
- Meyane yapmak için küçük bir çorba tenceresine sıvı yağı koyun, kızınca unu ekleyin ve hafif rengini değiştirip kokusu çıkana kadar kavurun.
- Et suyunu ekleyin, kaynayınca doğradığınız mantarları ekleyin ve yumuşayana kadar haşlayın. Suyu yoğunlaştığı zaman bir miktar sıcak su ekleyin ve kıvamını ayarlayın.
- Bir tavada tereyağını iyice kızdırın ve kırmızı biberi ekleyin, ocaktan alın.
- Sarımsakları bir miktar tuzla ezin ve sirkeyle karıştırın.
- Çorbayı tabaklara koyun. Üzerine kırmızı biberli yağı gezdirin. En son olarak sarmısaklı sostan arzu ettiğiniz miktarda ekleyin.
|