Hassa Çorbası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hassa ÇorbasıMalzemeler 1 kavanoz Taze Bamya 200 g Nohut Haşlama 4 havuç 3 kabak 4 orta boy patates 3 orta boy kereviz 100 g ıspanak 2 lt et suyu 300 g Mısır 2 orta boy soğan 100 g tereyağı Tuz, karabiber Hazırlanışı Havuç, kabak, patates, ıspanak ve kerevizleri temizleyip, küçük parçalar şeklinde doğrayın Soğanları ince ince kıyın ![]() Tereyağını tencerede kısık ateşte eritin Soğanı da ekleyip, soğanlar pembeleşinceye dek kavurun Dilimlediğiniz sebzeleri de ekleyip, soteleyin ![]() Et suyunu ilave edip, sebzeler yumuşayıncaya dek pişirin ![]() Tane mısır, nohut ve taze fasulyeleri ekleyip, bir taşım daha pişirin Tuz ve karabiberle tatlandırıp, servis yapın
|
|
|
|