Acılı Domates Çorbası |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Acılı Domates ÇorbasıAcılı Domates Çorbası Malzemeleri: 2 yemek kaşığı margarin 2 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı salça 2 domates 2 su bardağı süt 2 adet sivri biber 1 adey kuru soğan 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber 3 diş sarmısak 35 su bardağı et suyu tuz, karabiber Üzerine: 3 yemek kaşığı krema Yapılışı: Margarini tencerde eritin İçine doğranmış kuru soğanları, kıyılmış sarmısakları pembeleşinceye kadar kavurun Soğanlar renk alınca sivri biberleri ve salçayı ilave ederek kısık ateşte 3 dakika sote edin Un ekleyerek 2 dakika daha kavurun Soğuk olarak 4 bardak et suyu ilave edin Bu arada devamlı karıştırarak unun topaklanmasını önleyin Kalan et sularını katıp Tuz ve karabiberi ilave edin Orta ateşte kaynayana kadar devamlı karıştırın Kaynattıktan sonra ılıttğınız sütü ve doğranmış domatesleri ilave edin Hafif ateşte kapağını kapatıp arada bir karıştırarak 5 dakika pişirin Çorbatı mikser ile püre haline getirin En son olarak üzerine kırmızı pul biber ekleyin Karıştırın Üzerine krema gezdirip sıcak olarak servis edin |
|