şafak çorbası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
şafak çorbasıŞAFAK ÇORBASI MALZEMELER: -8 bardak et suyu -2 çorba kaşığı un -2 kaşık yağ -4- 5 adet olgun domates veya 2 kaşık konserve domates salçası -1 bardak süt -1 yumurta sarısı -Tuz YAPILIŞI: 1- Yağ ile un hafif pembe kavrulur ![]() 2- Sulandırılmış konserve salça veya rendelenmiş domates ve et suyu katılır ![]() 3- Karıştırılarak 1- 2 taşım kaynatılır Pütür kalmışsasüzgeçten geçirilir ![]() 4- Yumurta sarısı ve süt ile yapılmış terbiye yemek saatinden 10 dakika evvel katılır Tuz atılır Ateşkapatılır ![]() Not: Et suyu yerine hazır paket et veya tavuk suyu da katılabilir ![]() KISA BİLGİ: Sofrayı hazırlarken; kaç kişinin yemek yiyeceğini, yemek listesinde neler olduğunu düşününüz, sofra takımlarının temiz olmasına özen gösteriniz
|
|
|
|