![]() |
şafak çorbası
ŞAFAK ÇORBASI
MALZEMELER: -8 bardak et suyu -2 çorba kaşığı un -2 kaşık yağ -4- 5 adet olgun domates veya 2 kaşık konserve domates salçası -1 bardak süt -1 yumurta sarısı -Tuz YAPILIŞI: 1- Yağ ile un hafif pembe kavrulur. 2- Sulandırılmış konserve salça veya rendelenmiş domates ve et suyu katılır. 3- Karıştırılarak 1- 2 taşım kaynatılır. Pütür kalmışsa süzgeçten geçirilir. 4- Yumurta sarısı ve süt ile yapılmış terbiye yemek saatinden 10 dakika evvel katılır. Tuz atılır. Ateş kapatılır. Not: Et suyu yerine hazır paket et veya tavuk suyu da katılabilir. KISA BİLGİ: Sofrayı hazırlarken; kaç kişinin yemek yiyeceğini, yemek listesinde neler olduğunu düşününüz, sofra takımlarının temiz olmasına özen gösteriniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.