Kesme Çorbası (Tokat Yöresi) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kesme Çorbası (Tokat Yöresi)Gereçler: 3 ç k sıvı yağ2 ç k domates salçası1,5 ç b kurutulmuş erik(ekşi erik pestili de olabilir2 s b erişte 1 avuç pilavlık bulgur 1 adet soğan(oldukça küçük) nane tuz yeterince su Yapılışı: Tencereye su tuz ve erikleri koyup kaynatalım erikler yumuşayınca bulguru atalım bulgur da yumuşayınca erişteleri tencereye koyup haşlayalım (FAZLA ERİTMEDEN ALTINI KAPATIN)Diğer tarafta tavamıza yağı ve soğanı koyup kavuralım sonra salçayı ve naneyi koyalım yeterince kavrulan harcı çorba tenceremize boşaltıp karıştıralım
|
|
|
|