ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Çorba (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=686)
-   -   Kesme Çorbası (Tokat Yöresi) (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=176275)

Prof. Dr. Sinsi 06-27-2012 11:27 PM

Kesme Çorbası (Tokat Yöresi)
 
Gereçler:
3 ç.k sıvı yağ
2 ç.k domates salçası
1,5 ç.b.kurutulmuş erik(ekşi erik pestili de olabilir
2 s.b. erişte
1 avuç pilavlık bulgur
1 adet soğan(oldukça küçük)
nane
tuz
yeterince su



Yapılışı:
Tencereye su tuz ve erikleri koyup kaynatalım.erikler yumuşayınca bulguru atalım bulgur da yumuşayınca erişteleri tencereye koyup haşlayalım.(FAZLA ERİTMEDEN ALTINI KAPATIN)Diğer tarafta tavamıza yağı ve soğanı koyup kavuralım sonra salçayı ve naneyi koyalım yeterince kavrulan harcı çorba tenceremize boşaltıp karıştıralım


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.