Hünkâr tarhana çorbası |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hünkâr tarhana çorbasıHünkâr tarhana çorbası Hünkâr tarhana çorbası KAÇ KİŞİLİK: 4 HAZIRLAMA SÜRESİ: 5 dk PİŞME SÜRESİ: 10 dk Malzemeler: 350 gr süzme yoğurt 1 bayat ekmek 2 dilim bayat ekmek 3 su bardağı et suyu 50 gr tereyağı Tuz, kırmızı tozbiber Hazırlanışı: * Yoğurda 1 bayat ekmek içini ilave edip blenderden geçirin Karışımı 8 saat bekletin * Yoğurtlu malzemeyi tencereye alın Tuz serpin Et suyunu yavaş yavaş ekleyip karıştırarak pişirin * İki dilim bayat ekmeği küp şeklinde doğrayın Tereyağını tavada kızdırıp ekmekleri kızartın * Çorbayı servis kâselerine paylaştırıp kırmızı tozbiber serpin Kızarmış ekmek eşliğinde servis yapın |
|