![]() |
Arjantin Çorbası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Arjantin ÇorbasıMALZEMELER 4 adet beyaz kuru soğan (ince kıyılmış) 4 diş sarmısak (dövülmüş) Yarım kangal sucuk (küp doğranmış) 1 su bardağı haşlanmış mısır 2 adet kırmızı Arnavut biberi (kibrit çöpü şeklinde doğranmış) 1 su bardağı haşlanmış barbunya fasulye 1 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı kırmızı pul biber 3 yemek kaşığı zeytinyağı 5 su bardağı et suyu Tuz, karabiber HAZIRLANIŞI Öncelikle tencereye zeytinyağını koyalım; ince kıyılmış kuru soğan, sarmısak ve küp doğranmış sucukları da ilave ederek beraberce kavuralım ![]() Kibrit çöpü formunda doğranmış kırmızı Arnavut biberini de katarak, 10 dakika kadar kavurma işlemine devam edelim ![]() Sonra tencerenin içine sırasıyla; haşlanmış barbunya fasulye ve haşlanmış mısırı aktaralım, kimyon, pul biber, tuz ve karabiberi katalım ![]() Et suyunu da ilave ederek, tencerenin ağzını kapatıp, pişmeye bırakalım ![]() Ortalama 15 dakika sonra çorbanız servise hazır olacaktır ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|