ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Çorba (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=686)
-   -   Arjantin Çorbası (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=176223)

Prof. Dr. Sinsi 06-27-2012 11:35 PM

Arjantin Çorbası
 
MALZEMELER


4 adet beyaz kuru soğan (ince kıyılmış)

4 diş sarmısak (dövülmüş)

Yarım kangal sucuk (küp doğranmış)

1 su bardağı haşlanmış mısır

2 adet kırmızı Arnavut biberi (kibrit çöpü şeklinde doğranmış)

1 su bardağı haşlanmış barbunya fasulye

1 çay kaşığı kimyon

1 çay kaşığı kırmızı pul biber

3 yemek kaşığı zeytinyağı

5 su bardağı et suyu

Tuz, karabiber



HAZIRLANIŞI


Öncelikle tencereye zeytinyağını koyalım; ince kıyılmış kuru soğan, sarmısak ve küp doğranmış sucukları da ilave ederek beraberce kavuralım.

Kibrit çöpü formunda doğranmış kırmızı Arnavut biberini de katarak, 10 dakika kadar kavurma işlemine devam edelim.


Sonra tencerenin içine sırasıyla; haşlanmış barbunya fasulye ve haşlanmış mısırı aktaralım, kimyon, pul biber, tuz ve karabiberi katalım.


Et suyunu da ilave ederek, tencerenin ağzını kapatıp, pişmeye bırakalım.

Ortalama 15 dakika sonra çorbanız servise hazır olacaktır.





alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.