Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Çorba

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çorbası, soğan, sütlü

Sütlü Soğan Çorbası

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sütlü Soğan Çorbası



MALZEMELER

6 adet orta boy kuru soğan (çok ince yemeklik doğranmış)

2 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı un

4 su bardağı et suyu (ya da et suyu, tavuk suyu bulyon kullanın)

2 su bardağı süt

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

7-8 dilim bayat ekmek

1 su bardağı rende parmesan peyniri veya aynı ölçüde eski kaşar rendesi


HAZIRLANIŞI

Orta boy bir tencereye tereyağı koyalım Erir erimez ince kıyılmış soğanları içine aktaralım ve 2-3 dakika, soğanlar sararıncaya kadar kavuralım Üzerine unu serpiştirip, sürekli karıştırarak 1-2 dakika kadar kavuralım Hemen üzerine et suyunu ve sütü ekleyip, kaynamaya bırakalım Ama sık sık karıştırmayı da ihmal etmeyelim ki çorba topaklanmasın Kaynamaya başlayınca tuzla karabiberi de katalım ve 8-10 dakika kadar kaynatıp, ocaktan alalım

Öte yandan bayat ekmek dilimlerinin üzerine eşit oranda peyniri paylaştıralım Fırın ızgarasını 175 dereceye ayarlayıp, ekmekleri koyalım Peynirler iyice eriyinceye kadar 5-7 dakika tutalım Sonra da tabaklara boşalttığımız çorbaların tam ortasına oturtup, sıcak olarak servise sunalım




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.