ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Çorba (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=686)
-   -   Sütlü Soğan Çorbası (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=176183)

Prof. Dr. Sinsi 06-27-2012 11:42 PM

Sütlü Soğan Çorbası
 
MALZEMELER

6 adet orta boy kuru soğan (çok ince yemeklik doğranmış)

2 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı un

4 su bardağı et suyu (ya da et suyu, tavuk suyu bulyon kullanın)

2 su bardağı süt

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

7-8 dilim bayat ekmek

1 su bardağı rende parmesan peyniri veya aynı ölçüde eski kaşar rendesi


HAZIRLANIŞI

Orta boy bir tencereye tereyağı koyalım. Erir erimez ince kıyılmış soğanları içine aktaralım ve 2-3 dakika, soğanlar sararıncaya kadar kavuralım. Üzerine unu serpiştirip, sürekli karıştırarak 1-2 dakika kadar kavuralım. Hemen üzerine et suyunu ve sütü ekleyip, kaynamaya bırakalım. Ama sık sık karıştırmayı da ihmal etmeyelim ki çorba topaklanmasın. Kaynamaya başlayınca tuzla karabiberi de katalım ve 8-10 dakika kadar kaynatıp, ocaktan alalım.

Öte yandan bayat ekmek dilimlerinin üzerine eşit oranda peyniri paylaştıralım. Fırın ızgarasını 175 dereceye ayarlayıp, ekmekleri koyalım. Peynirler iyice eriyinceye kadar 5-7 dakika tutalım. Sonra da tabaklara boşalttığımız çorbaların tam ortasına oturtup, sıcak olarak servise sunalım.




alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.