![]() |
Süleymaniye Çorbası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Süleymaniye ÇorbasıMalzemeler: 1 su bardağı kırmızı mercimek 3 su bardağı et suyu 1 tane büyük kuru soğan 1 tane büyük patates 1 tane büyük domates 1 tane büyük havuç 1 tane büyük kabak 4 diş sarımsak 6-7 dal ıspanak 200 gr ![]() 300 gr ![]() 1 yemek kaşığı un Tuz, karabiber, kırmızı biber Hazırlanışı: Mercimek ayıklayıp, yıkanır ![]() ![]() Sebzeler küçük, küçük doğranır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Domates ve ince kıyılmış ıspanak ilave edilir ![]() ![]() Kıyma, tuz, karabiber ve kırmızı biberle yoğrulur ![]() ![]() Başka bir tencerede yağ eritilir, un kavrulur ![]() ![]() ![]() Minik köfteler bir tavada tereyağında kızartılıp çorbaya ilave edilir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|