Süleymaniye Çorbası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Süleymaniye ÇorbasıMalzemeler: 1 su bardağı kırmızı mercimek 3 su bardağı et suyu 1 tane büyük kuru soğan 1 tane büyük patates 1 tane büyük domates 1 tane büyük havuç 1 tane büyük kabak 4 diş sarımsak 6-7 dal ıspanak 200 gr kıyma300 gr tereyağ1 yemek kaşığı un Tuz, karabiber, kırmızı biber Hazırlanışı: Mercimek ayıklayıp, yıkanır Haşlayıp, süzülür![]() Sebzeler küçük, küçük doğranır Bir tencerede 100 gr tereyağ eritilir Önce soğan, sarımsak bir dakika kavrulur Sonra havuç, patates, kabak ilave edilip üç dakika kavrulur![]() Domates ve ince kıyılmış ıspanak ilave edilir İki su bardağı su ilave edilip sebzeler kısık ateşte pişirilir![]() Kıyma, tuz, karabiber ve kırmızı biberle yoğrulur Minik yuvarlak köfteler yapılır![]() Başka bir tencerede yağ eritilir, un kavrulur Önce mercimek sonra sebzeler en son üç su bardağı et suyu ilave edilir Kısık ateşte kaynatılır![]() Minik köfteler bir tavada tereyağında kızartılıp çorbaya ilave edilir Köfteler pişince servis yapılır
|
|
|
|