Bulgur Çorbası |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bulgur Çorbası1 Bardak Bulgur 2 Bardak yesil Mercimek 1 adet Sogan 100 grKiyma 2 kasik salca 1 kasik un nane tuz, karabiber pul biber, 1 adet domates, maydanoz Hazirlanisi Mercimegi aksamdan islatin 5 bardak su ile 20 dakika haslayip süzün Bulgur ve haslanmis mercimegi 6 bardak su ile 30 dakika pisirin, Sogani ve sivri biberi kücük kücük dograyin, tereyaginda Kiymayi ve salcayi ekleyin, kavurun karisimi mercimekli bugurlu karisima ekleyip, 5 dakika kaynatin Tereyagini kirmizi biberi naneyi karistirin,yakmayacak derecede kavurun, corbanin üzerine gezdirip dogranmis domatesi ve maydanozu karistirip sevis yapiniz afiyet olsun |
|