![]() |
Bulgur Çorbası
1 Bardak Bulgur
2 Bardak yesil Mercimek 1 adet Sogan 100 gr.Kiyma 2 kasik salca 1 kasik un nane tuz, karabiber pul biber, 1 adet domates, maydanoz Hazirlanisi Mercimegi aksamdan islatin. 5 bardak su ile 20 dakika haslayip süzün. Bulgur ve haslanmis mercimegi 6 bardak su ile 30 dakika pisirin, Sogani ve sivri biberi kücük kücük dograyin, tereyaginda Kiymayi ve salcayi ekleyin, kavurun. karisimi mercimekli bugurlu karisima ekleyip, 5 dakika kaynatin. Tereyagini kirmizi biberi naneyi karistirin,yakmayacak derecede kavurun, corbanin üzerine gezdirip dogranmis domatesi ve maydanozu karistirip sevis yapiniz. afiyet olsun |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.