Yumurtalı Konsome Çorbası |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yumurtalı Konsome ÇorbasıYumurtalı Konsome Çorbası - Yumurtalı Konsome Çorbası Malzemeler - Yumurtalı Konsome Çorbası Yapılış Tarifi Konsome:Et suyu ile kemiklerin birlikte kaynatılmasından ve yağının alınmasından sonraki durumu Gereçler: 1 ½ lt (6 bardak) konsome 1 bardak süt 2 bütün yumurta tuz-karabiber Yapılışı: 1-Yumurtaları bir kaba kırın Telle karıştırarak sütü katın Tuz, biber koyun 2-4 adet krem karamel kalıbına, ya da 15 cm Çapında dibi düz bir kalıba boşaltın içinde sıcak su bulunan bir tepsiye oturtun Fırında 20 dakika pişirin 3-Fırından ve sudan çıkartıp soğutunKalıpları ters çevirip boşaltın Pişen yumurtalı karışımı küp şeklinde doğrayın 4-Yumurtalı garnitürü konsome kaselerine dağıtın Üzerine sıcak konsome koyup servis yapın |
|