![]() |
Yumurtalı Konsome Çorbası
Yumurtalı Konsome Çorbası - Yumurtalı Konsome Çorbası Malzemeler - Yumurtalı Konsome Çorbası Yapılış Tarifi
Konsome:Et suyu ile kemiklerin birlikte kaynatılmasından ve yağının alınmasından sonraki durumu. Gereçler: 1 ½ lt (6 bardak) konsome 1 bardak süt 2 bütün yumurta tuz-karabiber Yapılışı: 1-Yumurtaları bir kaba kırın. Telle karıştırarak sütü katın. Tuz, biber koyun. 2-4 adet krem karamel kalıbına, ya da 15 cm. Çapında dibi düz bir kalıba boşaltın. içinde sıcak su bulunan bir tepsiye oturtun. Fırında 20 dakika pişirin. 3-Fırından ve sudan çıkartıp soğutun.Kalıpları ters çevirip boşaltın. Pişen yumurtalı karışımı küp şeklinde doğrayın. 4-Yumurtalı garnitürü konsome kaselerine dağıtın. Üzerine sıcak konsome koyup servis yapın |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.