Sosili Patates Çorbası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sosili Patates ÇorbasıMalzemeler litre Et Suyu (Hazır yoksa 2 tablet et suyu konsantresi) 500 gr Patates3 adet Frankfurter Sosis 250 gr - 300 gr (Diğer sosislerlede yapılabilir,fakat aynı lezzet olmaz) 2 Defne Yaprağı 1 tatlı kaşığı Kümmel (Avrupa kimyonu ,Yerli kimyonla olmaz,mısır çarşısında bulunuyor) 1 tatlı kaşığı Wachholder(Meşe meyvesi,Mısır çarşısında bulunuyor) 1 ufak kuru Soğan 2 çorba kaşığı TEREYAĞI veya margarin 0,1 0,2 litre civarında süt Yapılışı Kuru soğanı mümkün olduğunca ufak çintiniz ve yağda yanmadan kavurup öldürünüz Et suyunun içine tavla zarı iriliğinde doğradığınız patatesleri -nişastasınıngitmesi için sudan geçirip - et suyuna katınız Defne yaprağını meşe meyvesini , kümmeli ilave etmeyi unutmayınız ve patatesler yumuşayıncaya kadar kaynatınız![]() Ilımaya bırakınız Çorbadan defne yapraklarını çıkardıktan sonra blenderden geçiriniz![]() Çorbayı koyu görüyorsanız içine 0,2 litreye yakın süt ilave edebilirsiniz ![]() 1 cm genişliğinde doğradığınız sosisleri çorbaya ilave ederek kısık ateşte 10 dakika kadar tutun Çorbanız hazırdır![]() |
|
|
|