![]() |
Sosili Patates Çorbası
Malzemeler
litre Et Suyu (Hazır yoksa 2 tablet et suyu konsantresi) 500 gr. Patates 3 adet Frankfurter Sosis 250 gr. - 300 gr (Diğer sosislerlede yapılabilir,fakat aynı lezzet olmaz) 2 Defne Yaprağı 1 tatlı kaşığı Kümmel (Avrupa kimyonu ,Yerli kimyonla olmaz,mısır çarşısında bulunuyor) 1 tatlı kaşığı Wachholder(Meşe meyvesi,Mısır çarşısında bulunuyor) 1 ufak kuru Soğan 2 çorba kaşığı TEREYAĞI veya margarin 0,1 0,2 litre civarında süt Yapılışı Kuru soğanı mümkün olduğunca ufak çintiniz ve yağda yanmadan kavurup öldürünüz.Et suyunun içine tavla zarı iriliğinde doğradığınız patatesleri -nişastasının gitmesi için sudan geçirip - et suyuna katınız.Defne yaprağını meşe meyvesini , kümmeli ilave etmeyi unutmayınız ve patatesler yumuşayıncaya kadar kaynatınız. Ilımaya bırakınız.Çorbadan defne yapraklarını çıkardıktan sonra blenderden geçiriniz. Çorbayı koyu görüyorsanız içine 0,2 litreye yakın süt ilave edebilirsiniz. 1 cm. genişliğinde doğradığınız sosisleri çorbaya ilave ederek kısık ateşte 10 dakika kadar tutun.Çorbanız hazırdır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.