Erzurum Çorbası |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Erzurum Çorbasıerzurum corbası nasıl yapılır Malzemeler 200 gr kıyma 1 bardak dövme (aşurelik buğday) 1 bardak erişte 1 bardak yoğurt 2 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı tereyağı 1 adet yumurta 1 çay kaşığı reyhan 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber Karabiber Tuz Yemeğin Tarifi Dövmeyi geceden ıslatın Kıymayı, karabiber ve tuzla yoğurup, nohuttan daha büyük köfteler yapın Köfteleri una bulayın Dövmelerin suyunu döküp, tekrar su koyup pişirin Yumurtayı unla çırpıp, yoğurt ekleyerek karıştırın Ocağın altını açmadan, hazırladığınız karışımı hızlı bir şekilde dövmeye ekleyin Ocağın altını açarak bu kez de karıştırarak pişirin Hazırladığınız köfteleri ve erişteleri ekleyip, 20 dakika kaynatın Çorbanın kıvamını kontrol edin, suyu az gelirse sıcak su eklemelisiniz Üzerine reyhan atıp, margarinde kızdırdığınız pul biberi çorbanın üzerine gezdirin ve servise sunun |
|