ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Çorba (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=686)
-   -   Erzurum Çorbası (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=175970)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 12:17 AM

Erzurum Çorbası
 
erzurum corbası nasıl yapılır

Malzemeler


200 gr. kıyma

1 bardak dövme (aşurelik buğday)

1 bardak erişte

1 bardak yoğurt

2 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı tereyağı

1 adet yumurta

1 çay kaşığı reyhan

1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

Karabiber

Tuz

Yemeğin Tarifi


Dövmeyi geceden ıslatın.

Kıymayı, karabiber ve tuzla yoğurup, nohuttan daha büyük köfteler yapın. Köfteleri una bulayın. Dövmelerin suyunu döküp, tekrar su koyup pişirin. Yumurtayı unla çırpıp, yoğurt ekleyerek karıştırın. Ocağın altını açmadan, hazırladığınız karışımı hızlı bir şekilde dövmeye ekleyin. Ocağın altını açarak bu kez de karıştırarak pişirin. Hazırladığınız köfteleri ve erişteleri ekleyip, 20 dakika kaynatın. Çorbanın kıvamını kontrol edin, suyu az gelirse sıcak su eklemelisiniz. Üzerine reyhan atıp, margarinde kızdırdığınız pul biberi çorbanın üzerine gezdirin ve servise sunun.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.