Elişka Çorbası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Elişka ÇorbasıÇorba Tarifi - Elişka Çorbası Nasıl Yapılır - Elişka Çorbası Tarifi MALZEMESİ (6 kişilik): 8 su bardağı et suyu, yarım kg pazı veya ıspanak,yarım kg domates,2 büyük soğan, 3-4 diş sarımsak, üçte bir su bardağı un, 3 yumurta, 3 yemek kaşığı margarin, yarım çay kaşığı karbonat, tuz, karabiber ![]() TARİFİ İnce doğranmış soğan ve ezilmiş sarımsağı 5 dakika kavurduktan sonra domates ve pazıyı (veya ıspanak) ekleyip 3 dakika daha kavurun Üzerine et suyu ve yeterince tuz, karabiberini ekleyip kaynatın Un, yumurta, karbonat ve biraz tuzla hazırlayacağınız hamuru ufak toplar halinde kaynayan çorbaya atın 20 dakika kadar pişirin![]() alıntı |
|
|
|