Elişka Çorbası |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Elişka ÇorbasıÇorba Tarifi - Elişka Çorbası Nasıl Yapılır - Elişka Çorbası Tarifi MALZEMESİ (6 kişilik): 8 su bardağı et suyu, yarım kg pazı veya ıspanak, yarım kg domates, 2 büyük soğan, 3-4 diş sarımsak, üçte bir su bardağı un, 3 yumurta, 3 yemek kaşığı margarin, yarım çay kaşığı karbonat, tuz, karabiber TARİFİ İnce doğranmış soğan ve ezilmiş sarımsağı 5 dakika kavurduktan sonra domates ve pazıyı (veya ıspanak) ekleyip 3 dakika daha kavurun Üzerine et suyu ve yeterince tuz, karabiberini ekleyip kaynatın Un, yumurta, karbonat ve biraz tuzla hazırlayacağınız hamuru ufak toplar halinde kaynayan çorbaya atın 20 dakika kadar pişirin alıntı |
|