Gendime Çorbası |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Gendime ÇorbasıMalzemeler: 1 su bardağı haşlanarak pişmiş aşurelik buğday 1 çay bardağı yoğurt 1 yumurta sarısı 1 yemek kaşığı un Yarım paket margarin 1 tatlı kaşığı kuru nane Tuz 1 çay kaşığı kırmızıbiber Yapılışı : Çukur bir kabın içine unu, yoğurdu, yumurtayı koyup, çırpma teli ile iyice çırpın 1 bardak su ilave edin ve sonra buğdayın üzerine boşaltıp karıştırın Biraz kaynatın, tuzunu koyup, ateşten alın Bir tavaya yağı koyup kızdırın içine naneyi, kırmızıbiberi koyup, bir-iki salladıktan sonra çorbanın üzerine boşaltıp servis yapın( isteğe göre kızgın yağ, çorbanın üzerinde kaşıkla gezdirilebilir) |
|