![]() |
Gendime Çorbası
Malzemeler:
1 su bardağı haşlanarak pişmiş aşurelik buğday 1 çay bardağı yoğurt 1 yumurta sarısı 1 yemek kaşığı un Yarım paket margarin 1 tatlı kaşığı kuru nane Tuz 1 çay kaşığı kırmızıbiber Yapılışı : Çukur bir kabın içine unu, yoğurdu, yumurtayı koyup, çırpma teli ile iyice çırpın. 1 bardak su ilave edin ve sonra buğdayın üzerine boşaltıp karıştırın. Biraz kaynatın, tuzunu koyup, ateşten alın. Bir tavaya yağı koyup kızdırın. içine naneyi, kırmızıbiberi koyup, bir-iki salladıktan sonra çorbanın üzerine boşaltıp servis yapın.( isteğe göre kızgın yağ, çorbanın üzerinde kaşıkla gezdirilebilir.) |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.