![]() |
Patlıcanlı Nibut Çorbası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Patlıcanlı Nibut ÇorbasıMALZEMESİ 4 adet orta boy taze patlıcan 500 gr kuşbaşı kuzu eti 5 yemek kaşığı sıvıyağı 2 adet büyük boy kuru soğan 2 adet büyük boy domates 2 su bardağı haşlanmış nohut 7-8 su bardağı su 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber Hamuru için: 4 su bardağı un 1,5 su bardağı su 1 çay kaşığı tuz TARİF Bir düdüklü tencere ya da normal tencerenin içine sıvıyağı koyalım ve kızdıralım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Öte yandan hamuru hazırlamak üzere un, su ve tuzu iyice yoğurup, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur tutalım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|