ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Çorba (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=686)
-   -   Patlıcanlı Nibut Çorbası (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=175758)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 12:53 AM

Patlıcanlı Nibut Çorbası
 
MALZEMESİ


4 adet orta boy taze patlıcan

500 gr kuşbaşı kuzu eti

5 yemek kaşığı sıvıyağı

2 adet büyük boy kuru soğan

2 adet büyük boy domates

2 su bardağı haşlanmış nohut

7-8 su bardağı su

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

Hamuru için:

4 su bardağı un

1,5 su bardağı su

1 çay kaşığı tuz

TARİF

Bir düdüklü tencere ya da normal tencerenin içine sıvıyağı koyalım ve kızdıralım. Kuşbaşı etleri içine aktaralım ve 5-6 dakika karıştırarak kavuralım. Sonra da üzerine kabuklarını soymadan önce boylamasına dörde, sonra da enlemesine tavla zarı formunda doğradığımız küp patlıcanları ekleyelim. Yine küp doğranmış kuru soğan ve domatesleri, haşlanmış nohutla beraber ilave edelim. Tuz ve karabiberle beraber çorbanın suyunu da aktaralım ve orta ısılı ateşte pişmeye bırakalım.

Öte yandan hamuru hazırlamak üzere un, su ve tuzu iyice yoğurup, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur tutalım. Sonra da hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, hafif unlu tezgahta çamaşır ipi kalınlığında ve formunda hamurlar yapalım. Sonrada 1 cm.lik parçalar halinde kesip, pişen ve kaynayan çorbanın içine iki avuç dolusu atalım. Yaklaşık 10 dakika sonra kesme hamurlarda pişecektir. Tencereyi ocaktan alalım ve sıcak olarak servise sunalım.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.