Pazılı Yoğurt Çorbası |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Pazılı Yoğurt Çorbasıyoğurtlu çorba tarifleri - sebzeli çorba tarifleri - pazılı çorba nasıl yapılır MALZEMELER * 1 demet pazı * 1 demet maydanoz * 1 demet dereotu * 1/2 su bardağı pirinç * 1/2 su bardağı haşlanmış nohut * 2 su bardağı tavuk suyu * Yoğurt * Tuz TARİF 1 Yeşillikleri ayıklayıp bol suda yıkayın Daha sonra pazının sap kısımlarını ve yapraklarını ayrı doğrayın Maydanoz ve dereotunu da doğrayıp hazırlayın 2 Pirinci yıkayıp bir tencereye koyun Daha sonra üzerini 3 parmak geçecek kadar su ilave edip tuzunu atın ve pirinçler yumuşayıncaya kadar haşlayın Pazının yapraklarını ekleyip 3-4 dakika sonra diğer yeşillikleri ve tavuk suyunu, haşlanmış nohutu da ilave edin 5-6 dakika kadar kaynatıp ocağı kapatın ve ılımasını bekleyin 3 Derin bir kasede yoğurdu çırpın Pişirmiş olduğunuz çorba malzemelerinden yoğurda istediğiniz kadar katıp karıştırın Su ilave etmek isterseniz biraz su ilave edin Kaselere alıp servis yapın NOT: * Çorbayı ve yoğurdu arzu ettiğiniz miktarda ve ölçüde kişi sayısına göre karıştırabilirsiniz Yoğurda karıştırmadan buzdolabına kaldırdığınız çorba malzemesini daha sonra ihtiyacınız oldukça yoğurtla karıştırıp servis yapabilirsiniz * 3/4 kase çırpılmış yoğurt içine çorba malzemenizden 3 kaşık attığınızda çorba kıvamında oluyor * Bu ölçülerden bol miktarda çorba çıkıyor Yaklaşık 7-8 kişilik |
|