![]() |
Pazılı Yoğurt Çorbası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pazılı Yoğurt Çorbasıyoğurtlu çorba tarifleri - sebzeli çorba tarifleri - pazılı çorba nasıl yapılır ![]() MALZEMELER * 1 demet pazı * 1 demet maydanoz * 1 demet dereotu * 1/2 su bardağı pirinç * 1/2 su bardağı haşlanmış nohut * 2 su bardağı tavuk suyu * Yoğurt * Tuz TARİF 1 ![]() ![]() Daha sonra pazının sap kısımlarını ve yapraklarını ayrı doğrayın ![]() Maydanoz ve dereotunu da doğrayıp hazırlayın ![]() 2 ![]() ![]() Daha sonra üzerini 3 parmak geçecek kadar su ilave edip tuzunu atın ve pirinçler yumuşayıncaya kadar haşlayın ![]() Pazının yapraklarını ekleyip 3-4 dakika sonra diğer yeşillikleri ve tavuk suyunu, haşlanmış nohutu da ilave edin ![]() 5-6 dakika kadar kaynatıp ocağı kapatın ve ılımasını bekleyin ![]() 3 ![]() ![]() Pişirmiş olduğunuz çorba malzemelerinden yoğurda istediğiniz kadar katıp karıştırın ![]() Su ilave etmek isterseniz biraz su ilave edin ![]() Kaselere alıp servis yapın ![]() NOT: * Çorbayı ve yoğurdu arzu ettiğiniz miktarda ve ölçüde kişi sayısına göre karıştırabilirsiniz ![]() Yoğurda karıştırmadan buzdolabına kaldırdığınız çorba malzemesini daha sonra ihtiyacınız oldukça yoğurtla karıştırıp servis yapabilirsiniz ![]() * 3/4 kase çırpılmış yoğurt içine çorba malzemenizden 3 kaşık attığınızda çorba kıvamında oluyor ![]() * Bu ölçülerden bol miktarda çorba çıkıyor ![]() Yaklaşık 7-8 kişilik ![]() |
![]() |
![]() |
|