Tavuklu Tarhana Çorbası |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuklu Tarhana ÇorbasıMALZEMELER 1 su bardağı tarhana (toz halinde) 1 su bardağı haşlanmış nohut 2 yemek kaşığı tereyağı 1 adet yeşil veya kırmızı dolmalık biber (tavla zarı formunda küp doğranmış) 2 adet tavuk göğsü (tavla zarı formunda küp doğranmış) 4 adet orta boy domates (rendelenmiş) 7-8 su bardağı tavuk suyu (isterseniz tavuk bulyonda kullanabilirsiniz) 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 3 diş sarmısak (dövülmüş) 1 yemek kaşığı kuru nane YAPILIŞI: Orta boy bir tencereye koyduğumuz yağ, erir erimez küp doğranmış tavuklarla biberleri ekleyip, 4-5 dakika kadar kavuralım Rende domatesleri ekleyip, 1-2 dakika daha pişirelim Sonra et suyunu ilave edelim Bu arada da 1 su bardağı suyla bir kasede ezip, karıştırdığımız tarhanayı, henüz soğuk olan çorba suyuna katalım Sürekli karıştırarak kaynatalım ki, çorba topaklanmasın Kaynayınca içine haşlanmış nohutla, tuz ve karabiberi ilave edelim Yaklaşık 8-10 dakika sonra da tarhana çorbasını ocaktan alalım Öte yanda 1 çay kaşığı tuzla iyice dövdüğümüz sarmısakla kuru naneyi de sıcak çorbanın içine aktaralım Şöyle bir karıştırıp, sıcak olarak servise sunalım |
|