![]() |
Tavuklu Tarhana Çorbası
MALZEMELER
1 su bardağı tarhana (toz halinde) 1 su bardağı haşlanmış nohut 2 yemek kaşığı tereyağı 1 adet yeşil veya kırmızı dolmalık biber (tavla zarı formunda küp doğranmış) 2 adet tavuk göğsü (tavla zarı formunda küp doğranmış) 4 adet orta boy domates (rendelenmiş) 7-8 su bardağı tavuk suyu (isterseniz tavuk bulyonda kullanabilirsiniz) 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 3 diş sarmısak (dövülmüş) 1 yemek kaşığı kuru nane YAPILIŞI: Orta boy bir tencereye koyduğumuz yağ, erir erimez küp doğranmış tavuklarla biberleri ekleyip, 4-5 dakika kadar kavuralım. Rende domatesleri ekleyip, 1-2 dakika daha pişirelim. Sonra et suyunu ilave edelim. Bu arada da 1 su bardağı suyla bir kasede ezip, karıştırdığımız tarhanayı, henüz soğuk olan çorba suyuna katalım. Sürekli karıştırarak kaynatalım ki, çorba topaklanmasın. Kaynayınca içine haşlanmış nohutla, tuz ve karabiberi ilave edelim. Yaklaşık 8-10 dakika sonra da tarhana çorbasını ocaktan alalım. Öte yanda 1 çay kaşığı tuzla iyice dövdüğümüz sarmısakla kuru naneyi de sıcak çorbanın içine aktaralım. Şöyle bir karıştırıp, sıcak olarak servise sunalım. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.