![]() |
Safranlı Tavuk Çorbası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Safranlı Tavuk ÇorbasıSafranlı Tavuk Çorbası Tarifi - Safranlı Tavuk Çorbası Yapılışı ![]() Hazırlama Süresi: 15 Pişirme Süresi: 25 Kişi Sayısı: 8 trans Malzemesi: 2 adet tavuk göğsü (yada iki adet iri tavuk budu) 4 yemek kaşığı zeytinyağı 1 adet orta boy kuru soğan 1 çay kaşığı safran 7-8 su bardağı sıcak su 1 çay kaşığı tuz, karabiber 1 çay bardağı pirinç Terbiyesi için; 1 adet yumurta sarısı 1 yemek kaşığı limon suyu Tarifi: • Öncelikle, tavuk göğsünü ya da derisi soyulmuş tavuk butlarını keskin bir bıçakla, ufak kuşbaşı et formunda yani küp küp doğrayın ![]() • Sonra, orta boy bir tencereye zeytinyağını koyup, orta ısılı ateşin üzerine oturtun ![]() • İçine ince doğranmış soğanları ve doğranmış tavuk etlerini ilave edin ![]() • Sürekli karıştırarak 2-3 dakika kavurun ![]() • Mısır püskülü şeklindeki kırmızı safranı ya da toz safranı da ekleyip karıştırmaya devam ederek, 5 dakika daha kavurun ![]() • Daha sonra, sıcak su, tuz ve karabiberi ekleyerek çorbayı kaynamaya bırakın ![]() • Bu arada pirinci sıcak suyla iyice yıkayıp süzün ve kaynamakta olan çorbanın içine ekleyerek, karıştırın ![]() • Diğer taraftan, terbiye için ufak bir kasede yumurta sarısı ve limon suyunu çırpın ![]() • Çorbayı ateşten almadan 5 dakika önce terbiyeyi yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak çorbaya ilave edin ![]() • Terbiyeyle en az 5 dakika pişen ve yumurta kokusu giden çorbayı sıcak olarak servise sunun ![]() • İsterseniz ince kıyılmış dereotu yada maydanozla da süsleyebilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|