ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Çorba (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=686)
-   -   Safranlı Tavuk Çorbası (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=175669)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 01:07 AM

Safranlı Tavuk Çorbası
 
Safranlı Tavuk Çorbası Tarifi - Safranlı Tavuk Çorbası Yapılışı

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Hazırlama Süresi: 15

Pişirme Süresi: 25

Kişi Sayısı: 8

trans

Malzemesi:

2 adet tavuk göğsü (yada iki adet iri tavuk budu) 4 yemek kaşığı zeytinyağı 1 adet orta boy kuru soğan 1 çay kaşığı safran 7-8 su bardağı sıcak su 1 çay kaşığı tuz, karabiber 1 çay bardağı pirinç Terbiyesi için; 1 adet yumurta sarısı 1 yemek kaşığı limon suyu


Tarifi:

• Öncelikle, tavuk göğsünü ya da derisi soyulmuş tavuk butlarını keskin bir bıçakla, ufak kuşbaşı et formunda yani küp küp doğrayın.

• Sonra, orta boy bir tencereye zeytinyağını koyup, orta ısılı ateşin üzerine oturtun.

• İçine ince doğranmış soğanları ve doğranmış tavuk etlerini ilave edin.

• Sürekli karıştırarak 2-3 dakika kavurun.

• Mısır püskülü şeklindeki kırmızı safranı ya da toz safranı da ekleyip karıştırmaya devam ederek, 5 dakika daha kavurun.

• Daha sonra, sıcak su, tuz ve karabiberi ekleyerek çorbayı kaynamaya bırakın.

• Bu arada pirinci sıcak suyla iyice yıkayıp süzün ve kaynamakta olan çorbanın içine ekleyerek, karıştırın.

• Diğer taraftan, terbiye için ufak bir kasede yumurta sarısı ve limon suyunu çırpın.

• Çorbayı ateşten almadan 5 dakika önce terbiyeyi yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak çorbaya ilave edin.

• Terbiyeyle en az 5 dakika pişen ve yumurta kokusu giden çorbayı sıcak olarak servise sunun.

• İsterseniz ince kıyılmış dereotu yada maydanozla da süsleyebilirsiniz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.