![]() |
Safranlı Tavuk Çorbası
Safranlı Tavuk Çorbası Tarifi - Safranlı Tavuk Çorbası Yapılışı
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Hazırlama Süresi: 15 Pişirme Süresi: 25 Kişi Sayısı: 8 trans Malzemesi: 2 adet tavuk göğsü (yada iki adet iri tavuk budu) 4 yemek kaşığı zeytinyağı 1 adet orta boy kuru soğan 1 çay kaşığı safran 7-8 su bardağı sıcak su 1 çay kaşığı tuz, karabiber 1 çay bardağı pirinç Terbiyesi için; 1 adet yumurta sarısı 1 yemek kaşığı limon suyu Tarifi: • Öncelikle, tavuk göğsünü ya da derisi soyulmuş tavuk butlarını keskin bir bıçakla, ufak kuşbaşı et formunda yani küp küp doğrayın. • Sonra, orta boy bir tencereye zeytinyağını koyup, orta ısılı ateşin üzerine oturtun. • İçine ince doğranmış soğanları ve doğranmış tavuk etlerini ilave edin. • Sürekli karıştırarak 2-3 dakika kavurun. • Mısır püskülü şeklindeki kırmızı safranı ya da toz safranı da ekleyip karıştırmaya devam ederek, 5 dakika daha kavurun. • Daha sonra, sıcak su, tuz ve karabiberi ekleyerek çorbayı kaynamaya bırakın. • Bu arada pirinci sıcak suyla iyice yıkayıp süzün ve kaynamakta olan çorbanın içine ekleyerek, karıştırın. • Diğer taraftan, terbiye için ufak bir kasede yumurta sarısı ve limon suyunu çırpın. • Çorbayı ateşten almadan 5 dakika önce terbiyeyi yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak çorbaya ilave edin. • Terbiyeyle en az 5 dakika pişen ve yumurta kokusu giden çorbayı sıcak olarak servise sunun. • İsterseniz ince kıyılmış dereotu yada maydanozla da süsleyebilirsiniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.