Patlıcanlı ekşili çorba |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Patlıcanlı ekşili çorbaMalzemeler 1 çay bardağı aşurelik buğday 1 çay bardağı nohut 1 çay bardağı kırmızı mercimek 6 5 su bardağı su1 orta boy patlıcan 2 çorba kaşığı salça 5 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı sumak ekşisi 2 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı nane 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber Tuz Hazırlanışı * Aşurelik buğday ve nohudu akşamdan 1 5 su bardağı su ile ıslatın Ertesi gün yıkayıp süzün ve kalan 5 bardak suyu ekleyip basınçlı tencerede 45 dakika pişirin![]() * Mercimeği yıkayıp süzün Patlıcanın kabuğunu soymadan küçük küp şeklinde doğrayın Tuzlu suda 15 dakika bekletin Sıkarak sudan çıkarın![]() * Salçayı 1 kaşık suyla ezin Mercimek, patlıcan, tuz ve salçayı nohutlu buğdaya ilave edip pişirin![]() * Sarımsakların kabuklarını soyup ezin Sumak ekşisiyle birlikte tencereye ekleyip karıştırın Nane ve kırmızıbiberi tereyağda kızdırıp çorbanın üzerine gezdirin Sıcak olarak servis yapın![]() |
|
|
|