![]() |
Patlıcanlı ekşili çorba
Malzemeler
1 çay bardağı aşurelik buğday 1 çay bardağı nohut 1 çay bardağı kırmızı mercimek 6.5 su bardağı su 1 orta boy patlıcan 2 çorba kaşığı salça 5 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı sumak ekşisi 2 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı nane 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber Tuz Hazırlanışı * Aşurelik buğday ve nohudu akşamdan 1.5 su bardağı su ile ıslatın. Ertesi gün yıkayıp süzün ve kalan 5 bardak suyu ekleyip basınçlı tencerede 45 dakika pişirin. * Mercimeği yıkayıp süzün. Patlıcanın kabuğunu soymadan küçük küp şeklinde doğrayın. Tuzlu suda 15 dakika bekletin. Sıkarak sudan çıkarın. * Salçayı 1 kaşık suyla ezin. Mercimek, patlıcan, tuz ve salçayı nohutlu buğdaya ilave edip pişirin. * Sarımsakların kabuklarını soyup ezin. Sumak ekşisiyle birlikte tencereye ekleyip karıştırın. Nane ve kırmızıbiberi tereyağda kızdırıp çorbanın üzerine gezdirin. Sıcak olarak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.