EZME HAVUÇ ÇORBASI |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
EZME HAVUÇ ÇORBASImalzemeler 2 Orta boy havuç 1/2 Su bardağı süt 1/2 Çorba kaşığı un 1 Yumurta sarısı 1 Tatlı kaşığı tuz 1/2 Çorba kaşığı tereyağ 1/2 Çay kaşığ kırmızıbiber yapilisi Havucu az su ile yumuşayıncaya kadar pişiriniz Kazıyarak püre makinasından geçiriniz Püreye un ilave edip, 4-5 su bardağı suyu yavaş yavaş yediriniz Tuz katıp karıştırarak 10-15 dakika pişiriniz![]() Yemekten 10 dakika önce yumurta sarısı ile sütü çarpınız Çorba suyu ile ılıklaştırıp kaynamakta olan çorbaya katınız Çorba kâsesine boşaltıp üzerine eritilmiş kırmızıbiberli yağ gezdiriniz
|
|
|
|