![]() |
EZME HAVUÇ ÇORBASI
malzemeler
2 Orta boy havuç 1/2 Su bardağı süt 1/2 Çorba kaşığı un 1 Yumurta sarısı 1 Tatlı kaşığı tuz 1/2 Çorba kaşığı tereyağ 1/2 Çay kaşığ kırmızıbiber yapilisi Havucu az su ile yumuşayıncaya kadar pişiriniz. Kazıyarak püre makinasından geçiriniz. Püreye un ilave edip, 4-5 su bardağı suyu yavaş yavaş yediriniz. Tuz katıp karıştırarak 10-15 dakika pişiriniz. Yemekten 10 dakika önce yumurta sarısı ile sütü çarpınız. Çorba suyu ile ılıklaştırıp kaynamakta olan çorbaya katınız. Çorba kâsesine boşaltıp üzerine eritilmiş kırmızıbiberli yağ gezdiriniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.