![]() |
Köfteli Köy Çorbası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Köfteli Köy Çorbasımalzemeler 1 Su bardağı tarhana 1 Su bardağı nohut 3 Adet dolma biberi 4 Adet taze soğan 1 Adet olgun domates Yarım çorba kaşığı salça 7 Çorba kaşığı ayçiçek yağı 1,5 Tatlı kaşığı tuz 2,5 Su bardağı su 7 Su bardağı etsuyu Köftesi İçin; 200 gr ![]() Yarım adet küçük kuru soğan 1 Dilim bayat ekmek içi Yarım tatlı kaşığı tuz Yarım tatlı kaşığı karabiber tarifi # İlk işlem olarak tarhana, 2,5 su bardağı soğuk suya ıslatılır ![]() # Daha sonra köfte hazırlanır ![]() ![]() # Üzerine kıyma, tuz, karabiber eklenir, 3 ? 4 dakika yoğrulur, fındık büyüklüğünde köfteler yuvarlanır ![]() # Köfteler, içinde bir miktar un olan küçük bir tepsiye konur, tepsi sallanarak köfteler unlanır ![]() # Tencereye ayçiçeği yağı konur, üzerine ince kıyılmış taze soğanın beyaz kısmı eklenir, biraz kavrulunca ince kıyılmış dolma biberi katılır ![]() # Dolma biberinin rengi değişince salça, rende domates ve suda bekleyen tarhana suyu ile birlikte ilave edilir, en son etsuyu ve tuz katılır ![]() # Çorba sürekli karıştırılır, ısınmaya başlayınca haşlanmış nohut ve taze soğanın ince kıyılmış yeşil kısmı atılır ![]() # Çorba kaynama noktasına gelince köfteler katılır, ocak kısık ayara getirilir, köfteler zedelenmeyecek şekilde ara sıra karıştırılarak 15 -20 dakika pişirilir ![]() # Sıcak olarak sofraya getirilir ![]() Not: Köfteli köy çorbasına arzuya göre 2 diş ince kıyılmış sarımsak eklenebilir ![]() |
![]() |
![]() |
|