![]() |
Bunbarlı İşkembe Çorbası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bunbarlı İşkembe ÇorbasıBunbarlı İşkembe Çorbası Tarifi - Bunbarlı İşkembe Çorbası Nasıl Yapılır - Bunbarlı İşkembe Çorbası Malzemeleri 600 gr dana işkembesi 2 tane bunbar 16 bardak su 2 kahve fincanı sirke 8 diş sarımsak 30 gr margarin (1/2 çorba kaşığı) 1 çorba kaşığı kırmızı biber tuz 1 çorba kaşığı Büyük bir tencereye su, tuz, temiz ve küçük doğranmış bunbar, iyice temizlenmiş işkembe konarak tencere ateşe oturtulur ![]() ![]() Böylece tencere 5 - 6 saat hafif ateşte bırakılmalı ve işkembeler yumuşayınca ateşten indirilmeli, suyu ölçülmelidir ![]() ![]() İşkembeler pişince tencereden çıkarılır, çok küçük parçalar halinde doğranır ve yeniden tencereye konulur ![]() ![]() ![]() Ayrıca küçük bir tavada yağ kızdırılarak kırmızı biber katılır ve çorba kâsesine boşaltılır ![]() |
![]() |
![]() |
|