ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Çorba (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=686)
-   -   Bunbarlı İşkembe Çorbası (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=175611)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 01:17 AM

Bunbarlı İşkembe Çorbası
 
Bunbarlı İşkembe Çorbası Tarifi - Bunbarlı İşkembe Çorbası Nasıl Yapılır - Bunbarlı İşkembe Çorbası Malzemeleri


600 gr dana işkembesi

2 tane bunbar

16 bardak su

2 kahve fincanı sirke

8 diş sarımsak

30 gr margarin (1/2 çorba kaşığı)

1 çorba kaşığı kırmızı biber

tuz 1 çorba kaşığı


Büyük bir tencereye su, tuz, temiz ve küçük doğranmış bunbar, iyice temizlenmiş işkembe konarak tencere ateşe oturtulur. Delikli kepçe ile köpükler alınır.

Böylece tencere 5 - 6 saat hafif ateşte bırakılmalı ve işkembeler yumuşayınca ateşten indirilmeli, suyu ölçülmelidir. Çorbanın suyu daima 9 bardak olmalıdır.

İşkembeler pişince tencereden çıkarılır, çok küçük parçalar halinde doğranır ve yeniden tencereye konulur. Bir taşım daha kaynatılır. Üzerine hemen doğulmuş sarımsak ve sirke dökülür.

Ayrıca küçük bir tavada yağ kızdırılarak kırmızı biber katılır ve çorba kâsesine boşaltılır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.