Terbiyeli Buğday Çorbası |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Terbiyeli Buğday ÇorbasıMalzemeler : * 1 su bardagi haslanmis asurelik bugday * 3 yemek kasigi zeytinyagı * 1 adet kuru soga (orta boy) * 1 adet havuc (orta boy) * 1 adet patates (orta boy) * 1 adet kabak (orta boy) * 8 su bardagi Su * 2 tavuk yada et tableti(et,tavuk suyu) * 1 cay kasigi tuz, * karabiber * 1 su bardagi yogurt * 1 adet yumurta * 2 yemek kasigi limon suyu * 1 yemek kasigi un * kuru nane Hazırlanışı : Yagi tencerede eritip incecik kiydiginiz sogani ekleyin kavurunHavuc, patates, kabak soyup tavla zarı şeklinde dograyin Tüm sebzerleri tencereye aktarin ve 1-2 dakika karistirin Suyu ve tableti ekleyin haslanmis bugdayi tuz, karabiber ve nana ilave edip karistirin ve kaynamaya birakin Yogurt,yumurta limon un derin bir kabda cirpinKaynayan corba suyundan 1 kepce alin ve yogurta ilave edin karistirip tencereye hepsini aktarin 8-10 dakika pisirdikten sonra üzerine nane serpistirin sicsk sicsk servise sunun AFIYET OLSUN |
|