Mısırlı bezelye çorbası |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Mısırlı bezelye çorbasıMalzemeler 200 gr Konserve tane mısır 200 gr Konserve bezelye 1 adet Havuç 2 adet Soğan 15 gr Margarin 1 tatlı kaşığı Mısır nişastası 6 bardak Su Tuz Yapılışı Konserve bezelye ve mısırın suyunu süzüp sudan geçirin Havucu temizleyip küp küp doğrayın Soğanları soyup kıyın Margarini tencerede eritip soğanı kısık ateşte kavurun Havucu ekleyip soteleyin Nişastayı yarım bardak suda eritip tencereye ilave edin 55 bardak suyu ekleyip karıştırın ve havuç hafifçe yumuşayana kadar pişirin Mısır, bezelye ve tuzu ekleyip 10 dakika daha pişirin ve tencereyi ocaktan alın Çorbayı kâselere paylaştırıp sıcak olarak servis yapın |
|