![]() |
Şeşamadi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() ŞeşamadiMalzemeler 300g kırmızı kuru barbunya 2 orta boy kuru soğan 1 diş sarımsak 1 çorba kaşığı un 2 adet domates 1 çorba kaşığı biber salçası 1 orta boy patates, 1 orta boy havuç 1 çorba kaşığı kuru nane 1/4 su bardağı tel şehriye Defne yaprağı Dilerseniz 1 çorba kaşığı kereviz yaprağı , tuz-karabiber zeytinyağ Tarifi: Akşamdan barbunyayı ıslatın (biz sabahtan kaynar suda 1 ![]() Barbunyayı kaynatın ve kaynamaya başlayınca, ilk suyunu dökün, sonra bir daha yaklaşık 1lt su (dilerseniz et suyu) koyarak pişene kadar kaynatın Başka bir tencerede, incecik doğradığınız soğanları yağda (biz bir çorba kaşığı zeytinyağ kullandık) çevirin ![]() Soğanlar hafif pembeleşince 1 çorba kaşığı biber salçasını ekleyin, 2-3 çevirin Domatesleri küçük doğrayıp ekleyin, yine 2-3 dak çevirin Kaynatılmış barbunyayı suyuyla beraber soğan-domates karışımına ekleyin, defne yaprağını ve ağız tadınıza göre tuz-karabiberi ekleyin Su kaynamaya başlayınca, küp küp doğradığınız patates ve havucu ekleyin Patates ve havuç pişince, tel şehriyeyi ekleyin Tel şehriyeler de pişince (yaklaşık 5 dakika içinde) nane, kereviz yaprağı ve ezilmiş sarımsağı ekleyin, karıştırın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|