ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Şeşamadi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=175542)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 01:29 AM

Şeşamadi
 
Malzemeler


300g kırmızı kuru barbunya

2 orta boy kuru soğan

1 diş sarımsak

1 çorba kaşığı un

2 adet domates

1 çorba kaşığı biber salçası

1 orta boy patates, 1 orta boy havuç

1 çorba kaşığı kuru nane

1/4 su bardağı tel şehriye

Defne yaprağı

Dilerseniz 1 çorba kaşığı kereviz yaprağı ,

tuz-karabiber

zeytinyağ


Tarifi:


Akşamdan barbunyayı ıslatın (biz sabahtan kaynar suda 1.5 saat beklettik)

Barbunyayı kaynatın ve kaynamaya başlayınca, ilk suyunu dökün, sonra bir daha yaklaşık 1lt su (dilerseniz et suyu) koyarak pişene kadar kaynatın

Başka bir tencerede, incecik doğradığınız soğanları yağda (biz bir çorba kaşığı zeytinyağ kullandık) çevirin.

Soğanlar hafif pembeleşince 1 çorba kaşığı biber salçasını ekleyin, 2-3 çevirin

Domatesleri küçük doğrayıp ekleyin, yine 2-3 dak çevirin

Kaynatılmış barbunyayı suyuyla beraber soğan-domates karışımına ekleyin, defne yaprağını ve ağız tadınıza göre tuz-karabiberi ekleyin

Su kaynamaya başlayınca, küp küp doğradığınız patates ve havucu ekleyin

Patates ve havuç pişince, tel şehriyeyi ekleyin

Tel şehriyeler de pişince (yaklaşık 5 dakika içinde) nane, kereviz yaprağı ve ezilmiş sarımsağı ekleyin, karıştırın. Dilerseniz, bu baharat karışımına bir de kırmızı pul biber ekleyip, 1 kaşık zeytinyağında 2-3 dakika çevirip öylece çorbaya ekleyebilirsiniz. Hatta kilo-kolestrol derdi olmayan bunu tereyağında yapar!


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.