Deniz Ürünleri Çorbası |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Deniz Ürünleri Çorbasıdereotlu deniz ürünleri çorba tarifi - çorba yapılışı - çorba hazırlanışı MALZEMELER 2 litre balık suyu 1 su bardağı soya sosu 100 gram kalamar 100 gram ahtapot 100 gram karides 100 gram iç midye 1 adet kırmızıbiber 1 adet sivribiber 1 adet soğan 1 adet krep 1 tatlı kaşığı nişasta Tuz, karabiber Üzerine: Dereotu veya rezene yaprağı HAZIRLANIŞI Balık suyunu geniş bir tencereye aktarın Kaynama sırasında oluşan köpükleri bir kaşık yardımıyla alın Kaynadıktan sonra soya sosunu ilave edin Önceden yarı yarıya haşladığınız ahtapotu ve kalamarı şerit halinde kesin Sonra tencereye aktarın 15 dakika sonra midye ve karidesleri ilave edin 4 dakika daha pişirin İnce uzun şeritler halinde kestiğiniz biberleri, soğanı ve küçük parçalar halinde kestiğiniz krepi ekleyin 3 dakika sonra çok az su ile ezdiğiniz nişastayı ilave edin Son olarak tuzunu ve karabiberini ayarlayın Çorbayı kaselere doldurduktan sonra ince kıyılmış dereotu veya rezene yaprağı ile süsleyin Not : Balık suyu, beyaz etli bir balığın kereviz, havuç, patates gibi sebzelerle ve çeşitli baharatlarla kaynatılmasından elde edilir |
|