Sebzeli Konsome 4 |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sebzeli Konsome 4Sebzeli Konsome 4 Tarifi - Sebzeli Konsome Yapılışı - Sebzeli Konsome Nasıl Yapılır - Sebzeli Konsome Malzemeleri 150 gr kereviz, 150 gr havuç ve 150 gr pırasayı (yalnızca beyaz kısmından) temizleyip kibrit biçiminde doğrayınız Büyükçe bir tencereye 5 su bardağı su ve 2 çorba kaşığı tuz (dilerseniz sebzelerin renklerini korumaları için 1 tatlı kaşığı karbonat da ekleyebilirsiniz) koyarak kaynatınız Kaynar suyun içine kibrit biçimi doğranmış sebzeleri atıp 15-20 dakika haşlayınız Bir başka tencerenin üstüne süzgeç koyarak sebzeleri süzünüz Birer kişilik 10 kaseye sebzeleri eşit olarak paylaştırıp her kaseye birer kepçe konsome ekleyerek servis ediniz |
|